NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Still The Dissident

The Dissident

Bekijk trailer

Bryan Fogel / US, 2020 / 119 min.

Oscarwinnaar Fogel (Icarus) maakte een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul.

Poster The Dissident

Deze krachtige, beangstigende blik op een internationale dekmantel laat zien dat in de wereld van vandaag niemand die tegen sterke krachten ingaat, echt veilig is. Het vertelt een verhaal over geld, tirannie en doorgedraaide technologie.

Fogel gebruikte een schat aan nooit eerder vertoonde beelden en had ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi's verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte.

Al het bewijs wijst rechtstreeks naar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, die nergens voor is teruggedeinsd om dit verhaal in de doofpot te stoppen. De kern van de film is Khashoggi zelf, een principiële hervormer die probeerde een rechtvaardiger en open samenleving te creëren in zijn Saoedische thuisland.

Details

Regisseur

Bryan Fogel

Productiejaar

2020

Productieland(en)

US

Originele titel

The Dissident

Lengte

119 min.

Taal

Arabisch, Turks, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still The Dissident
Still The Dissident