Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit The Hateful Eight (Quentin Tarantino, US 2016)

The Hateful Eight

Quentin Tarantino / US, 2015 / 167 min.

Goede westerns hebben een eenvoudige storyline, zo ook Quentin Tarantino’s achtste speelfilm waarin zeven mannen en een vrouw op elkaar botsen in winters Wyoming. Vertoning op 70mm, met het witte doek op maximale grootte.

poster The Hateful Eight (Quentin Tarantino, US 2016)

Een sneeuwstorm raast over de heuvels van Wyoming, vier personen op weg naar Red Rock zoeken beschutting in een postkoetsstation. Het zijn de premiejager John ‘The Hangman’ Ruth met zijn gevangene Daisy, Major Marquis Warren, beter bekend als 'The Bounty Hunter' (met drie verse lijken), en Chris ‘The Sheriff’ Mannix. In de herberg wachten Bob The Mexican, Joe ‘The Cow Puncher’ Gage, Oswaldo Mobray (‘The Little Man’) en ex-generaal van de Zuidelijken, Sanford Smithers. Wie zal ongeschonden in Red Rock aankomen?

Voor Tarantino's in spectaculair Ultra Panavision 70 gefilmde western - met Oscarwinnende score van Ennio Morricone - koos hij een aantal van zijn favoriete acteurs, onder wie Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Bruce Dern. De opnamen zijn gemaakt met dezelfde anamorfotische breedbeeldlens waarmee Hollywoodklassiekers als Ben Hur (1959) en Mutiny on the Bounty (1962) zijn gedraaid.

Voor de eerste voorstelling op 70mm heeft Eye destijds een Ultra Panavision-lens aangeschaft, het scherm van Cinema 1 is op maximale grootte gebracht.

Details

Regisseur

Quentin Tarantino

Productiejaar

2015

Productieland(en)

US

Originele titel

The Hateful Eight

Lengte

167 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

70mm

still uit The Hateful Eight (Quentin Tarantino, US 2016)
still uit The Hateful Eight (Quentin Tarantino, US 2016)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.