NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)

The Kid

The Kid

‘The Tramp’ beleeft een hoop slapstick-lol met ‘The Kid’, vertolkt door het kindsterretje Jackie Coogan. De twee komen in de onmogelijkste situaties terecht maar weten zich overal uit te redden.

poster The Kid (Charlie Chaplin) (Piece of Magic collection)

Als zwerver is Charlie gewend om lekker in z'n eentje rond te boemelen, maar als hij een te vondeling gelegde baby vindt raakt hij toch aan het gezelschap gehecht. Charlie en 'The Kid' blijken een perfect team en beleven veel avonturen. Inmiddels is de moeder de twee op het spoor gekomen en eist haar kind op… wat te doen?

The Kid verscheen na een jaarlange afwezigheid van ‘The Tramp’ in de bioscopen. De film kende een bewogen achtergrond: na het overlijden van zijn jongste kind, een paar dagen na de geboorte, besloot Chaplin, die al langere tijd in een creatieve impasse verkeerde, weer te gaan filmen. The Kid werd geprezen als een stap vooruit: de pure slapstick was in balans door de aandacht voor de karakterontwikkeling en Chaplin was gegroeid: van pure clown naar komiek.

Dit is onderdeel van

Reguliere vertoningen

Details

Onderdeel van

Familiedag

Wist je dat Eye het enige filmmuseum in Nederland is? Misschien weet je nog niet wat Eye allemaal doet. Dat kun je op deze Familiedag zelf meemaken. Spelen en speuren: word filmdetective of dompel je onder in magische films!

Lees meer
campagnebeeld Familiedag
still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)
still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.