Skip to content
NLEN
Still The Kingmaker

The Kingmaker

Bekijk trailer

Lauren Greenfield / DK, US, 2019 / 101 min.

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw.

Poster The Kingmaker

Imelda Marcos zet zich zelfverzekerd neer als vaderlandslievende weldoenster, maar herschrijft zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu?

Na haar vlucht met haar man naar Hawaï tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt.

The Kingmaker toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos-regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin nepnieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Lauren Greenfield

Productiejaar

2019

Productieland(en)

DK, US

Originele titel

The Kingmaker

Lengte

101 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still The Kingmaker
Still The Kingmaker
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.