NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

The secret garden eye filmmuseum 1

The Secret Garden

Marc Munden / GB, FR, 2020 / 99 min.

Magische, hartverwarmende familiefilm over een mysterieuze deur bij een Engels landhuis die toegang geeft tot een geheime tuin. De kleurrijke film van de producenten van Harry Potter en Paddington is gebaseerd op het geliefde, wereldberoemde jeugdboek met dezelfde naam.

Poster the secret garden eye filmmuseum

De 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) groeit op in India in een welgesteld gezin en met ouders die liever kinderloos waren gebleven. Als haar ouders overlijden, wordt ze naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd. Daar wordt een strikt huishouden gerund door huishoudster Mrs. Medlock (Julie Walters). In het grote landhuis ontmoet ze haar zieke neefje Colin, die eigenlijk niet het huis uit mag.

Samen gaan ze op onderzoek uit in honderden kamers en uitgestrekte tuinen. Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime, feeërieke tuin vol felle en prachtige kleuren, die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest.

fantasievol

De magische film is gebaseerd op het geliefde, wereldberoemde jeugdboek van Frances Hodgson Burnett. Het boek kende in het verleden tal van adaptaties in theater, televisie en film. De fantasievolle versie van Marc Munden is de vierde verfilming. De producenten maakten eerder Harry Potter en Paddington.

Details

Regisseur

Marc Munden

Productiejaar

2020

Productieland(en)

GB, FR

Originele titel

The Secret Garden

Lengte

99 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

The secret garden eye filmmuseum 3
The secret garden eye filmmuseum 7