Skip to content
NLEN
boek The Shining: A Visual and Cultural Haunting

The Shining: A Visual and Cultural Haunting

Presentatie van het boek 'The Shining: A Visual and Cultural Haunting', gevolgd door een exclusieve vertoning van de US Cut van The Shining op 35mm. Vooraf gaat Lauren Murphy (programmeur Imagine) in gesprek met auteur Craig Oldham. Aansluitend is er een signeersessie in de Eye Shop.

poster The Shining: A Visual and Cultural Haunting

Stanley Kubrick maakte van Stephen Kings horrorverhaal The Shining een zenuwslopende film vol misantropische ondertonen, met Nicholson als psychotische schrijver in huwelijkscrisis. Kubrick was drie jaar bezig met deze inmiddels legendarische productie over de destructie van het gezin. Hij liet het hotel bouwen in de studio en experimenteerde volop met de Steadicam. Nicholsons optreden als de doorgedraaide vader en mislukte romancier Jack Torrance blijft ook nu nog verpletterend maniakaal, sinister én hilarisch.

Over het boek

Het boek The Shining: A Visual and Cultural Haunting is een meeslepend, multidimensionaal onderzoek naar een van de meest beruchte films in de filmgeschiedenis. Dit losbladige en prachtig ontworpen boek – vermomd als het 'schrijfproject' dat Jack in de loop van de film typt – verkent de culturele erfenis van de film door middel van exclusieve essays, opgetekende herinneringen, zeldzame interviews met hoofdrolspelers Shelley Duvall (Wendy Torrance) en Dan Lloyd (Danny Torrance) en bijdragen van onder andere Cosey Fanni Tutti, Margaret Howell, James Lavelle, Gavin Turk en John Grindrod.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Stanley Kubrick

Productiejaar

2022

Lengte

171 min.

Moderator

Lauren Murphy

Productieland(en)

NL

Taal

Engels

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still uit The Shining (Stanley Kubrick, GB/US 1980)
still uit The Shining (Stanley Kubrick, GB/US 1980)
boek The Shining: A Visual and Cultural Haunting

Bestel het boek

Met bijna 400 pagina’s bestaat deze publicatie uit talloze ‘hoofdstukken’ gemaakt in meerdere formaten – glanzende pamfletten, beeldrijke boekjes, een spookachtig plakboek... Met zeldzame, exclusieve interviews met o.a. Shelley Duvall en Dan Lloyd (Danny Torrance), samen met een schat aan bijdragers.

Bestel het boek
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.