NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Third wife the 2

The Third Wife

Ash Mayfair / VN, 2018 / 96 min.

Bloedmooie, sensuele beelden in een sterk verhaal over onderdrukte verlangens in 19e-eeuw Vietnam. Het elegante debuut is ook een feministische kritiek op een patriarchale maatschappij. Een 14-jarig meisje worstelt met het vooruitzicht van moederschap nadat ze de derde vrouw is geworden van een rijke landeigenaar.

Poster third wife the

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren.

Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en onafhankelijkheid van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.

Onderdrukte verlangens

The Third Wife bevat bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera rustig de emoties van de vrouwen registreert en op gevoelige wijze een intens levensverhaal vertelt. De regisseuse maakte een sterk, sereen verhaal over onderdrukte verlangens, en levert ook kritiek op een patriarchale maatschappij.

Details

Regisseur

Ash Mayfair

Productiejaar

2018

Productieland(en)

VN

Originele titel

The Third Wife

Lengte

96 min.

Taal

Vietnamees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Third wife the 3
Third wife the 5