NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

The virgin suicides eye filmmuseum 1

The Virgin Suicides

Sofia Coppola / US, 1999 / 97 min.

Dromerig en licht-melancholisch debuut van Sofia Coppola over vijf beeldschone maar tragische zusjes wier zelfmoord in nevelen blijft gehuld. Met een glansrol van Kirsten Dunst. De ijle en ongrijpbare stijl wordt ondersteund door een fijne score van Air, aangevuld met seventies-hits.

Poster the virgin suicides eye filmmuseum

Sofia Coppola”s verfilming van de gelijknamige roman van Jeffrey Eugenides speelt zich af in 1974 in de suburbs van Michigan, waar de vijf mysterieuze zusjes Lisbon aanbeden worden door de jongens uit de buurt. Hier lijkt de Amerikaanse Droom geleefd te worden.

Maar in dit gezin ontstaan de eerste barsten. De zussen krijgen een streng-christelijke opvoeding van hun ouders (Kathleen Turner en James Woods) en snakken naar vrijheid, met een wanhoopsdaad tot gevolg.

bewonderend

The Virgin Suicides is gefilmd vanuit het bewonderende perspectief van de buurtjongens, die maar niet kunnen begrijpen wat zulke beeldschone schepselen tot hun daad heeft gedreven. Sluitende verklaringen zijn niet te geven.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sofia Coppola

Productiejaar

1999

Productieland(en)

US

Originele titel

The Virgin Suicides

Lengte

97 min.

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye on Sound: POP!

Rapper Tupac Shakur, poplegende David Bowie en singer-songwriter Björk: wat hebben ze met elkaar te maken en wat doen ze in het filmmuseum? Ontdek het bij Eye on Sound: POP!, een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met speelfilms, documentaires, live optredens en talkshows.

Lees meer
still uit The Man Who Fell to Earth (Nicolas Roeg, GB 1976)
The virgin suicides eye filmmuseum 1
The virgin suicides eye filmmuseum 3