Skip to content
NLEN
still uit The Virgin Suicides (Sofia Coppola, US 1999)

The Virgin Suicides

Sofia Coppola / US, 1999 / 97 min.

Dromerig en licht-melancholisch debuut van Sofia Coppola over vijf beeldschone maar tragische zusjes wier zelfmoord in nevelen blijft gehuld. Met een glansrol van Kirsten Dunst. De ijle en ongrijpbare stijl wordt ondersteund door een fijne score van Air, aangevuld met seventies-hits.

poster The Virgin Suicides (Sofia Coppola, US 1999)
Sofia Coppola's verfilming van de gelijknamige roman van Jeffrey Eugenides speelt zich af in 1974 in de suburbs van Michigan, waar de vijf mysterieuze zusjes Lisbon aanbeden worden door de jongens uit de buurt. Hier lijkt de Amerikaanse Droom geleefd te worden. Maar in dit gezin ontstaan de eerste barsten. De zussen krijgen een streng-christelijke opvoeding van hun ouders (Kathleen Turner en James Woods) en snakken naar vrijheid, met een wanhoopsdaad tot gevolg.

The Virgin Suicides is gefilmd vanuit het bewonderende perspectief van de buurtjongens, die maar niet kunnen begrijpen wat zulke beeldschone schepselen tot hun daad heeft gedreven. Sluitende verklaringen zijn niet te geven.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sofia Coppola

Productiejaar

1999

Productieland(en)

US

Originele titel

The Virgin Suicides

Lengte

97 min.

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
still uit The Virgin Suicides (Sofia Coppola, US 1999)
still uit The Virgin Suicides (Sofia Coppola, US 1999)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.