NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Thee wreckers tetralogy eye filmmuseum 2

Thee Wreckers Tetralogy

Rosto A.D. / NL, FR, BE, 2018 / 68 min.

Maart vorig jaar overleed de Nederlandse filmmaker Rosto, kort na zijn vijftigste verjaardag. Als eerbetoon vertoont Eye het vierluik Thee Wreckers Tetralogy, waarvan het laatste deel in 2019 voltooid werd. Surreële trip over het wel en wee van een experimentele rockgroep neemt je onweerstaanbaar mee in de wereld van een begaafd muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar.

Poster thee wreckers tetralogy eye filmmuseum

Waarom zou een kunstenaar zich tot één discipline beperken? Rosto (1969) maakte videoclips, graphic novels, schilderijen, animaties, schilderijen, foto”s en tekeningen; bij voorkeur mengde hij al deze vormen tot een geheel. Vanaf het begin gold hij als een eigenzinnige, zeer getalenteerde maker met een geheel eigen stijl en stem.

opwindend

Zijn laatste korte film Reruns (2019), een surrealistische, muzikale terugblik op zijn eigen leven en carrière, vormt het sluitstuk van Thee Wreckers Tetralogy, een vierluik dat verder bestaat uit No Place Like Home (2008), Lonely Bones (2013) en Splintertime (2015).

Rosto”s werk is vaak omschreven als macaber, grillig, opwindend en technisch bijna griezelig perfect. Zijn films passen in de sfeer van Terry Gilliam, F.W. Murnau en Tim Burton, maar zijn in de eerste plaats de getuigenis van een uniek talent.

terug in de tijd

Op deze avond is ook Everything”s Different, Nothing Has Changed (20') te zien, van Joao Costa & Robert Gradisen. De “behind the scenes'-documentaire gaat 25 jaar terug in de tijd en “onthult” de methodes en drijfveren van Rosto. Cruciaal was de energie die hij haalde uit zijn experimentele rockband 'Thee Wreckers”.

Details

Regisseur

Rosto A.D.

Productiejaar

2018

Productieland(en)

NL, FR, BE

Originele titel

Thee Wreckers Tetralogy

Lengte

68 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Thee wreckers tetralogy eye filmmuseum 1
Thee wreckers tetralogy eye filmmuseum 3