Skip to content
NLEN
To catch a thief still 1

To Catch a Thief

Alfred Hitchcock / US, 1954 / 106 min.

Stijlvolle comedy thriller met Cary Grant en Grace Kelly in de hoofdrollen geldt nog steeds als de belichaming van cool chic. Hitchcock laat Grant optreden als voormalige meesterinbreker die zijn onschuld moet bewijzen, Kelly is de archetypische ijskoude blondine met verborgen verlangens.

Poster to catch a thief klein

Juwelendief John Robie is befaamd om de onnavolgbare toeren die hij ooit uithaalde, maar heeft zich teruggetrokken uit het inbrekersgilde. Wanneer aan de Rivièra een serie ingenieuze inbraken plaatsvindt, valt de verdenking meteen op Robie die zich zal moeten inspannen om z”n onschuld te bewijzen – meer storyline had Alfred Hitchcock niet nodig voor zijn komische thriller.

Grants stijlvolle charme en Kelly”s optreden als koele blonde verleidster tegen het decor van de Côte d”Azur zijn voor menig couturier nog altijd een bron van inspiratie. Ook Hitchcocks presentatie van de aantrekkingskracht tussen de seksen geldt als iconisch. Hitchcock: “In de openingsscène heb ik Grace Kelly opzettelijk ijskoud gefilmd, en ik heb steeds op haar profiel gesneden: klassiek, prachtig en met grote afstand. En wat doet ze als Cary Grant haar naar de deur van haar hotelkamer begeleidt? Dan plant ze bruusk haar lippen op zijn mond.”

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1954

Productieland(en)

US

Originele titel

To Catch a Thief

Lengte

106 min.

Drager

NVT

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still uit Rear Window (Alfred Hitchcock, US 1954)
To catch a thief still 3
To catch a thief still 5 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.