NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)

To the Moon

To the Moon

Bekijk trailer

Tadhg O'Sullivan / IE, 2020 / 76 min.

Volle maan, halvemaan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast. 

poster To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)

Er is misschien niets universeler dan naar de maan kijken. Zolang mensen op aarde rondlopen, heeft onze naaste metgezel de nachtelijke verbeelding gevoed.

De maan is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is een utopie geweest voor onze dystopische planeet: ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht, van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen.

To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries. De film is samengesteld uit foundfootagebeelden in filmarchieven, maanopnamen in films van bekende makers en bij maanlicht gemaakte filmopnamen van over de vijf continenten.

Deze film wordt door Eye ook landelijk uitgebracht.

...wonderschone ode aan de maan...rijke collage... (***** NRC Handelsblad)

...Machtige ode...een angstaanjagend mooi project dat de hypnotiserende ervaring van het staren naar de maan weerspiegelt... overweldigende kijkervaring die inspeelt op de diepste menselijke emoties... (Het Parool)

...lyrisch...Een ervaring om je in onder te dompelen, bij uitstek in het donker van een bioscoopzaal. (De Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Tadhg O'Sullivan

Productiejaar

2020

Productieland(en)

IE

Originele titel

To the Moon

Lengte

76 min.

Taal

diverse talen

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

De films uit Previously Unreleased waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye, dat ook dit jaar vanaf 17 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

Beelden van de maan, samengebracht uit allerlei films van over de hele wereld, ook met bijzonder materiaal uit de Eye-collectie. De film gaat in Nederland in première enkele dagen voordat het volle maan is.

still uit To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)
still uit To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.