Skip to content
NLEN
still uit Tokyo Story (Yasujiro Ozu, JP 1953)

Tokyo Story

Yasujiro Ozu / JP, 1953

Indringende observatie van de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokio. Wanneer het bejaarde echtpaar naar de stad komt, blijken de kinderen zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Een van Ozu's meest dramatische films prijkt hoog op de lijstjes beste films aller tijden.

poster Tokyo Story

Het diep ontroerende Tokyo Story is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Een oud echtpaar bezoekt hun volwassen kinderen in het bruisende Tokio, maar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict.

Ozu onderzoekt de immer complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze. In Ozu”s typische kalme tempo worden belangrijke gebeurtenissen vaak niet direct getoond, maar pas later via dialogen onthuld. Zo worden de treinreizen naar en vanuit Tokio niet in beeld gebracht. Ook kenmerkend voor Ozu is het gebruik van een laag camerastandpunt waarbij de camera bijna niet beweegt. Ozu”s vaste acteurs Chishu Ryu en Setsuko Hara leveren zoals altijd indrukwekkend acteerwerk af.

Details

Regisseur

Yasujiro Ozu

Productiejaar

1953

Productieland(en)

JP

Originele titel

Tokyo monogatari

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

still uit Tokyo Story (Yasujiro Ozu, JP 1953)
still uit Tokyo Story (Yasujiro Ozu, JP 1953)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.