NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Total recall screen grab restored version 4k 8000x4500 total recall stills 13 tif

Total Recall

Paul Verhoeven / US, 1990 / 113 min.

In Paul Verhoevens sardonisch sciencefictionspektakel krijgt bouwvakker Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) nieuwe herinneringen in zijn brein geïmplanteerd door het bedrijf Rekall, gespecialiseerd in excentrieke ruimtereizen. Ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag wordt de film uitgebracht in de nieuwe Ultra High Definition 4K-restauratie.

Totalrecall b1 lr

De ingedutte Doug Quaid klopt aan bij het bedrijf Rekall Incorporated om een spannende, virtuele reis naar Mars te boeken als geheim agent, maar wordt iets te veel op zijn wenken bediend. Hij belandt midden in een oorlog tussen de wrede leider Richter en een horde opstandelingen, waarbij niemand meer weet wat werkelijkheid is en wat een geïmplanteerde ervaring.

Total Recall is gebaseerd op het beroemde korte verhaal 'We Can Remember It For You Wholesale' van Philip K. Dick. Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (“Consider this a divorce!”). Met Sharon Stone als echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter.

De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. De originele soundtrack, gecomponeerd door Jerry Goldsmith, profiteerde ook sterk van de digitale restauratie in Dolby Atmos.

Paul Verhoeven over de restauratie:

“Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!"

Details

Regisseur

Paul Verhoeven

Productiejaar

1990

Productieland(en)

US

Originele titel

Total Recall

Lengte

113 min.

Taal

ENG

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Total recall screen grab restored version 4k 3840x2160 total recall stills 15 tif
Total recall photos 003photo jpg