Skip to content
NLEN
Touchofsin1

Touch of Sin, A

Jia Zhangke Jia / CN, 2013 / 133 min.

Sociaal drama, martial-artsfilm en fabel in een, over een wereld die op drift is geraakt en waarin de economische reus China langzaam wordt uitgehold door geweld. Even hybride is de stijl, waarin lyrisch gefilmde landschappen, humor, geweldexplosies en tederheid elkaar afwisselen. Palm voor Beste Scenario van het Cannes-filmfestival. [Première]

Touchofsinposter 0

Voor zijn gestileerde, donkere mozaïekvertelling baseerde Jia Zhangke (Unknown Pleasures, The World, Still Life) zich op waargebeurde verhalen uit alle windstreken van China. In een noordelijk gelegen mijnwerkersdorp wordt de arbeider Dahai door niemand serieus genomen als hij de corruptie van de dorpshoofden wil aanklagen.

Tussenkopje

Aan de andere kant van het land pikt een saunareceptioniste het niet langer als een man haar tot seks wil dwingen. Een migrantenarbeider ontdekt de oneindige mogelijkheden van zijn vuurwapen en in weer een andere provincie probeert een jonge fabrieksarbeider zijn levensomstandigheden te verbeteren. Alle vier de personages komen in opstand door als een soort wraakengelen dood en verderf te zaaien, door de regisseur gevangen in panoramische beelden. Door het kalme tempo komen de plotselinge geweldexplosies nog meer als een verrassing.

“ …meesterwerk… (***** VPRO/Cinema.nl)

“ ongekend openhartig…pijnlijke en wonderschone verhalen... (**** Het Parool)

Details

Regisseur

Jia Zhangke Jia

Productiejaar

2013

Productieland(en)

CN

Originele titel

Tian zhu ding

Lengte

133 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Touchofsin2
Touchofsin8
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.