Skip to content
NLEN
Still Tove (Zaida Bergroth)

Tove

Zaida Bergroth / FI, SE, 2020 / 100 min.

In het jaar 1945, na de Tweede Wereldoorlog, voelt de kunstenaar Tove Jansson een hernieuwde artistieke en sociale vrijheid.

Poster Tove (Zaida Bergroth)

Haar onconventionele levensstijl – onder meer door de open relatie met een getrouwde politicus – staat dwars op de strikte idealen die haar vader hoog in het vaandel draagt. Wanneer ze de theatermaker Vivica Bandler ontmoet, voelt ze een alles verterende liefde voor de vrouw. Ondertussen groeit haar bekendheid met haar Moemins creatie.

Tove Jansson (1914-2001) was een Zweedstalige Finse auteur, kunstenaar en illustrator van onder andere kinderboeken en stripverhalen. Ze werd wereldberoemd door haar kinderboeken over de Moemins en wordt in zowel Finland als Zweden nog steeds op handen gedragen.

Tove is de officiële Oscarinzending van Finland en brak daar afgelopen jaar de box office-records als best bezochte Zweedstalige film van de afgelopen 40 jaar.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Zaida Bergroth

Productiejaar

2020

Productieland(en)

FI, SE

Originele titel

Tove

Lengte

100 min.

Taal

Zweeds, Fins, Frans, Engels

Ondertiteling

NLD

Still Tove (Zaida Bergroth)
Still Tove (Zaida Bergroth)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.