Skip to content
NLEN
The trouble with harry kleur

Trouble with Harry, The

Alfred Hitchcock / US, 1955

Zwarte komedie, naar de gelijknamige roman van Jack Trevor Story. Harry wordt dood gevonden in een bos, meerdere personen achten zich verantwoordelijk. Hitchcock tekent met sardonisch plezier de verwikkelingen na Harry’s overlijden. Glansrol voor Shirley MacLaine, muziek van Bernard Herrmann.

The trouble with harry affiche

Het lijk blijkt Jennifers vroegere echtgenoot Harry te zijn. Meerdere personen, onder wie Jennifer (Shirley Maclaine) en konijnenjager Captain Wiles, achten zich op een of andere manier verantwoordelijk voor Harry”s dood. Harry wordt begraven, weer opgedolven en opnieuw begraven. Intussen lijkt iedereen zijn eigen sores met Harry te hebben, niemand echter treurt om het heengaan van de man wiens stoffelijk overschot van hand tot hand gaat.

De toon van de film is die van het understatement – volgens Hitcock was niets amusanter dan het onderkoeld uitserveren van drama. “De film is benaderd vanuit een exclusief Brits genre, de zwarte humor. Ik heb de film gemaakt om te bewijzen dat het Amerikaanse publiek in staat was die Britse humor te waarderen.” The Trouble with Harry markeert ook de eerste samenwerking van de regisseur met componist Bernard Herrmann, die tot Hitchcocks huiscomponist zou uitgroeien. Hermann schreef o.a. de muziek voor Psycho, Vertigo en North by Northwest.

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1955

Productieland(en)

US

Originele titel

Trouble with Harry, The

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

The trouble with harry kleur2
Trouble1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.