Skip to content
NLEN
still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)

True Mothers

Bekijk trailer

Naomi Kawase / JP, 2020 / 140 min.

Het is een drama: een man die geen kinderen kan verwekken bij de vrouw van wie hij houdt. Kan een adoptiekind uitkomst brengen? In haar nieuwste film vertelt de gevierde Japanse regisseur Naomi Kawase een warm-menselijk verhaal over familie, ouderschap en gekwetste gevoelens.

poster True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)

Een geslaagd jong stel in Tokio wordt geplaagd door de afwezigheid van een kind. De man slaagt er niet in een kind te verwekken bij zijn geliefde Satoko, ook een therapie voor aspermia helpt het stel niet verder. Teneinde raad besluiten de twee geliefden het jongetje Asato te adopteren.

Asato is het resultaat van een tienerzwangerschap; zijn moeder Hikari was te jong om het kind op te voeden. Later besluit ze dat ze zich als moeder niet wil laten buitensluiten – ze belt aan bij de adoptieouders. Satoko kan niet geloven dat Hikari de moeder is en gaat de strijd om Asato aan. Waar komt Asato vandaan?

In haar bezwerende, meeslepende visuele stijl schetst Naomi Kawase (The Mourning Forest, Radiance) een subtiel, warm-menselijk portret van zowel de vreugde die een adoptiekind kan brengen als het verdriet bij de ouder die het kind heeft afgestaan. Ondertussen worstelt de echtgenoot met zijn gekwetste gevoelens als man.

True Mothers werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes; Kawase baseerde haar vertelling op een roman van de Japanse schrijver Mizuki Tsujimora.

Voorfilm

Gaijin Sashimi (Erik Vos, NL 2019, 5’, Japans gesproken, Nederlands ondertiteld)

Een Nederlandse jongen wil de beste techniek leren om sashimi te maken. Hij solliciteert als stagiair bij een Japanse sensei. Die is niet onder de indruk van de jongen en zijn skills.

Details

Persons under 9 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Naomi Kawase

Productiejaar

2020

Productieland(en)

JP

Originele titel

Asa ga Kuru

Lengte

140 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)
still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.