Skip to content
NLEN
still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)

True Mothers

Naomi Kawase / JP, 2020 / 140 min.

Het is een drama: een echtpaar verlangt naar een kind maar het lukt niet om zwanger te worden. Kan adoptie uitkomst brengen? De gevierde Japanse regisseur Naomi Kawase vertelt een warm-menselijk verhaal over familie, ouderschap en gekwetste gevoelens.

poster True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)

Bij de VR-ervaring Missing Pictures, waarin Naomi Kawase vertelt over haar nooit-gemaakte komedie Oh Debu, laat Eye vier van haar films zien.

Een geslaagd jong stel in Tokio wordt geplaagd door het onvervuld verlangen naar een kind. Teneinde raad besluiten de twee geliefden het jongetje Asato te adopteren.

Asato is het resultaat van een tienerzwangerschap. Later besluit zijn biologische moeder Hikari dat ze zich als moeder niet wil laten buitensluiten – ze belt aan bij de adoptieouders. Adoptiemoeder Satoko gaat de strijd om Asato aan.

Worstelen

In haar bezwerende, meeslepende visuele stijl schetst Naomi Kawase (The Mourning Forest, Still the Water) een subtiel, warm-menselijk portret van de emotionele worsteling die een adoptie kan oproepen bij het kind, de adoptieouders en de ouder die het kind heeft afgestaan.

True Mothers werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes; Kawase baseerde haar vertelling op een roman van de Japanse schrijver Mizuki Tsujimora.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Naomi Kawase

Productiejaar

2020

Productieland(en)

JP

Originele titel

Asa ga Kuru

Lengte

140 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Missing Pictures

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Lees meer
Een computergegenereerde illustratie met een oudere figuur en een kind op de achterste rij van een bioscoop. Op het scherm wordt een martial arts gevecht getoond, het kind in de bioscoop houdt een zwaard omhoog dat de film op het scherm weerspiegelt. (campagnebeeld Xtended: Missing Pictures; still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building))
still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)
still uit True Mothers (Naomi Kawase, JP 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.