NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Un prophète (Jacques Audiard, FR 2009)

Un prophète

Un prophète

Jacques Audiard / FR, BR, IT, 2009 / 155 min.

Spijkerhard, adembenemend drama waarin je in het hoofd kruipt van een negentienjarige gevangene die in het nauw wordt gedreven door de leider van een Corsicaanse bende. Hij krijgt een aantal opdrachten waardoor hij het vertrouwen van de bendeleider moet zien te winnen. Winnaar Grote Juryprijs Cannes. Keuzefilm Ivo van Hove.

poster Un prophète (Jacques Audiard, FR 2009)

Toneelregisseur Ivo van Hove: "Un prophète van Jacques Audiard is een hedendaagse koningsdrama waarin de tijdelijkheid van macht het thema is."

Malik moet voor zes jaar naar de gevangenis, waar elkaar beconcurrerende clans hem direct voor de leeuwen gooien. Als toelatingsexamen moet hij zijn laatste greintje moraliteit overboord gooien. Om te kunnen overleven moet hij wel meedoen met het manipulatieve, zenuwslopende machtsspel, waar hij ook buiten de gevangenisdeuren zijn voordeel mee hoopt te doen.

Regisseur Jacques Audiard deed grondig research voor zijn adembenemende, ontregelende drama: "Mijn film laat zien dat het systeem niet werkt, dat mensen van relatieve onschuld veranderen in doorgewinterde gangsters." Hoofdrolspeler Tahar Rahim kreeg voor zijn indrukwekkende rol de European Film Award voor beste acteur.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Jacques Audiard

Productiejaar

2009

Productieland(en)

FR, BR, IT

Originele titel

Un prophète

Lengte

155 min.

Taal

Frans, Corsicaans, Arabisch

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
All About Theatre About Film: Antonioni Project (naar Michelangelo Antonioni) (2009) © Jan Versweyveld
still uit Un prophète (Jacques Audiard, FR 2009)
still uit Un prophète (Jacques Audiard, FR 2009)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.