Skip to content
NLEN
header Kieslowski: Underpass + Staff

Underpass + Staff

Krzysztof Kieślowski: Underpass + Staff

Het tv-speelfilmdebuut van Krzysztof Kieślowski, Staff (1975), volgt een idealistische 19-jarige kleermaker die een kostuum moet maken voor een arrogante acteur. Vooraf zijn korte film Underpass (1974), waarin een onderwijzer zijn vrouw voor zich terug probeert te winnen.

poster Kieslowski: Underpass + Staff
Films in dit programma:

Programma

  • still uit Underpass (Pedestrian Subway) (Krzysztof Kieslowski, PL 1974)

    Underpass (Krzysztof Kieślowski, PL 1974, 29')

    Een onderwijzer uit een klein stadje in Polen is vervreemd geraakt van zijn vrouw, een etaleur in Warschau. Hij zoekt haar op in de hoop dat ze bij hem zal terugkeren in plaats van een scheiding aan te vragen.

  • still uit Staff (Personnel) (Krzysztof Kieslowski, PL 1975)

    Staff (Krzysztof Kieślowski, PL 1975, 67')

    Kieślowski's tv-speelfilmdebuut vertelt het verhaal van een jonge kleermaker die in het theater aan de slag gaat en in conflict komt met zijn persoonlijke opvattingen over kunst en werkelijkheid. Romek, een idealistische 19-jarige jongen, wordt onder druk gezet door zijn nieuwe collega om een kostuum te maken voor een acteur die het hoog in de bol heeft. Staff (Personnel) is grotendeels gebaseerd op de eigen ervaringen van Kieślowski. Hij studeerde af aan de National Theatre Technique School in Warschau en werkte later in het Warschau Contemporary Theatre als dresser voor beroemde acteurs.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Krzysztof Kieślowski

Productiejaar

2023

Lengte

100 min.

Productieland(en)

NL

Taal

Pools

Ondertiteling

Engels

Onderdeel van

De films van Kieślowski

De Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski brak internationaal door met de tiendelige filmserie Dekalog, waarin hij de betekenis van de Tien Geboden voor de moderne mens onderzocht.

Lees meer
Een vrouw op een blauwe achtergrond, een man en vrouw op een witte achtergrond en een man en vrouw op een rode achtergrond herinneren aan de Franse vlag in een verwijzing naar Kieslowski's beroemde Trois couleurs-filmtrilogie (campagnebeeld De Films van Kieslowski)
still uit Underpass (Pedestrian Subway) (Krzysztof Kieslowski, PL 1974)
still uit Staff (Personnel) (Krzysztof Kieslowski, PL 1975)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.