Skip to content
NLEN
Research Labs 2022: Universiteit van Amsterdam

University of Amsterdam: Playing Film

Research Labs 2022

Geïnspireerd door de colleges van sociologen Johan Huizinga en Rogers Caillois maakten studenten van de Universiteit van Amsterdam ‘Playing Film’. Het programma heeft tot doel een van de meest fundamentele elementen van creativiteit, film en kunst te vinden: spel en speelsheid.

poster Research Labs 2022

Alle films in dit programma hebben iets gemeen: ze zullen je een tijdje losweken van al het andere waar je mee bezig bent, terwijl je je maar op één ding concentreert: spelen. Het passieve publiek wordt actieve spelers. Door patronen in willekeur te vinden, zijn de films veel meer onderling verbonden dan op het eerste gezicht lijkt.

Waarschuwing: dit programma bevat films met flitsende beelden.

De voorstellingen van Eye Research Labs zijn Engelstalig. Ga naar de Engelse kant van de website voor de volledige tekst.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

56 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Research Labs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Lees meer
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)
Een performance bij Switch tijdens Research Labs 2022

Winnaars 2022

Tijdens de feestelijke tiende editie op 12 februari zijn de beste, urgentste en verrassendste werken bekroond door de Cherry Pickers, een groep studenten van de deelnemende academies.

Lees meer over de winnaars

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.