Skip to content
NLEN
Xtended: Venice VR Expanded in Eye © Tibor Dieters

Venice VR Expanded

Bijzonder: het Virtual Reality-programma van het filmfestival van Venetië is dit jaar te volgen in een satellietnetwerk van twaalf internationale culturele instellingen. Eye is een van de plekken waar je van 2 tot en met 12 september de bijzondere selectie van het festival kunt zien. In barre coronatijden is Venice VR Expanded 2020, met 40 producties uit 24 landen, een welkom alternatief voor regulier festivalbezoek. 

poster Xtended: Venice VR Expanded

Tijdens de 77ste editie van het festival is Venice VR Expanded niet alleen online te bezoeken, maar ook in een satellietnetwerk van twaalf culturele instellingen over de hele wereld. Behalve in Amsterdam zijn de 40 door het festival geselecteerde VR-producties onder meer te zien in Barcelona, Parijs, Taipei, Berlijn en Beijing.

veelomvattend programma

Een competitieprogramma van 31 titels, negen titels buiten competitie en vier projecten van Venetië”s VR Academy nemen de bezoeker mee in wisselende virtuele ervaringen.

Prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: Best VR Immersive Work, Best VR Immersive User Experience en Best VR Immersive Story. De jury bestaat dit jaar uit VR-filmmaker Céline Tricart (The Key), filmmaker Asif Kapadia (Amy) en videogamedesigner Hideo Kojima (Metal Gear Solid).

bekende namen

Nu ook steeds meer filmmakers de mogelijkheden van VR beginnen te verkennen, wekt het geen verbazing in het competitieprogramma bekende namen uit de filmwereld aan te treffen, zoals de Deen Christoffer Boe (Offscreen) en de Amerikaan Jon Favreau (The Lion King).

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye © Tibor Dieters
Xtended: Venice VR Expanded in Eye © Tibor Dieters
Xtended: Venice VR Expanded in Eye © Tibor Dieters
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.