Skip to content
NLEN
Dont lose heart 0

Verlies niet de moed

Hella de Jonge / NL, 2014

Vertoning documentaire van Hella de Jonge over haar vader Eli Asser en haar familie, van wie slechts enkelen de Shoah overleefden. Aansluitend een Q&A met Hella de Jonge door Freek de Jonge.

Dont lose heart

Hella de Jonge komt door de verhuizing van haar 88-jarige vader (Eli Asser), met wie zij tot dan toe een moeizame relatie onderhoudt, in het bezit van de nalatenschap van haar oud-tante. Die oud-tante is, samen met haar ouders, de enige overlevende van de Nazi-verschrikkingen. Een publiciteitsfoto uit 1885, met haar overgrootvader als deel van een komisch duo, spoort haar aan op onderzoek uit te gaan naar haar familiegeschiedenis.Met behulp van foto”s en documenten, het zien van de registratie van een getuigenis van Hella”s moeder in het kader van het “Shoah Project” van Steven Spielberg, het bezoeken van plaatsen met pijnlijke herinneringen, maar bovenal door gesprekken zonder voorbehoud, komen vader en dochter eindelijk tot elkaar. De titelsong “Don”t lose heart” is gezongen door Tim Knol.

Hella de Jonge en haar vader Eli Asser waren 19 november 2014 te gast bij de Wereld Draait Door om te praten over de documentaire. Het gesprek is hier terug te zien.

Details

Regisseur

Hella de Jonge

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL

Originele titel

Verlies niet de moed

0

Drager

DCP - encrypted

Verliesstill1
Verliesstill2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.