Skip to content
NLEN
Villa691

Villa 69

Ayten Amin / EG, 2013

Tragikomedie over een terminaal zieke, charmante architect wiens leventje wordt verstoord door de komst van zijn zus. Regisseur Ayten Amin weet aan het drama een luchthartige draai te geven. Amin maakt deel uit van een nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs, wier werk nu in EYE is te zien.

Villa69atbrazil

De 62-jarige snobistische, maar toch charmante ladies man Hussein geniet ondanks zijn ziekte van zijn dagelijkse routine in zijn oude huis, waar hij een verscheidenheid aan de vrouwelijke bezoekers ontvangt. Zijn frustraties reageert hij af op zijn loyale verzorger, die drie weken weggaat en vervangen moet worden. Als Husseins zus en haar kleinzoon in zijn huis trekken om Hussein te verzorgen, wordt zijn leventje drastisch verstoord. Hij kan slecht tegen hun voortdurende inmenging in zijn levensstijl, en komt recht tegenover zijn zus te staan. Maar de wrijvingen dwingen hem wel om zijn ideeën over leven, liefde en familie opnieuw te onderzoeken, en zijn familieleden te waarderen voor wie ze zijn.

Ayten Amin is geboren in Alexandrië studeerde film aan de American University, Caïro en de Cinema Writers en Critics Association. Villa 69 is haar speelfilmdebuut.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ayten Amin

Productiejaar

2013

Productieland(en)

EG

Originele titel

Villa 69

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now? (still uit Where Do We Go Now? (Et maintenant on va ou?) (Nadine Labaki, FR/LB/EG/IT 2011))
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.