Skip to content
NLEN
1 49

Villa Touma

Suha Arraf / PS, 2014

Kammerspiel over drie Palestijnse zussen uit de hogere middenklasse van Ramallah die nog leven alsof het 1967 is. Suha Arraf, scenarist van The Syrian Bride en Lemon Tree, maakte de film oorspronkelijk als een Palestijnse productie, maar toen Israëlische politici het geld dat erin was gestopt terugeisten, bedacht ze een slim compromis: de film werd statenloos naar festivals gestuurd.

Poster 54

Villa Touma is de naam van het huis waar de jonge Badia intrekt na haar verblijf in een weeshuis. Haar drie tantes leiden hier een geïsoleerd bestaan, en leven alsof er niets is veranderd sinds de Zesdaagse Oorlog, toen Israël de stad innam. De oudste zuster, Juliette, begroet haar nichtje koeltjes. De middelste zuster Violette is de neurotische van het stel, terwijl de jongere Antoinette onder de plak zit bij haar familie. Ze leiden een routineus leven, en kleedden zich in ouderwetse fluwelen handschoenen en hoedsluiers: hun leven is onveranderd gebleven sinds de vroege jaren 60.

In deze gefixeerde wereld arriveert de timide Badia. In afwachting van haar huwelijk met een van de begeerlijke vrijgezellen in Ramallahs hogere klasse, leggen de zusters haar een strikt programma op van pianolessen en het aanleren van de juiste houding en gedrag. Maar de buitenwereld ziet deze familie vooral als excentriek. Villa Touma verbeeldt zo het idee van Palestijnen die gevangen zijn in het verleden, en de pijnlijke veranderingen om hen heen weigeren onder ogen te zien.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Suha Arraf

Productiejaar

2014

Productieland(en)

PS

Originele titel

Villa Touma

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now? (still uit Where Do We Go Now? (Et maintenant on va ou?) (Nadine Labaki, FR/LB/EG/IT 2011))
2 54
3 43
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.