NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Badlands: Vincent Tilanus & Daniël Kolf

Vincent Tilanus & Daniël Kolf

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: regisseur Vincent Tilanus en Daniël Kolf, acteur. 

Badlands: Vincent Tilanus & Daniël Kolf

Vincent Tilanus studeerde in Denemarken aan The European Film College. Zijn afstudeerfilm Disingenuous (2014) werd geselecteerd voor het BUSTER Copenhagen International Film Festival. Tilanus experimenteerde met poëtische vertelvormen (Windkracht, 2016) en een rauw-documentaire vertelstijl (JUNKSKE, 2017).

Tilanus’ korte film Marlon Brando (2020, 20’) - over de vriendschap tussen de queer tieners Cas en Naomi - werd geselecteerd voor de prestigieuze Semaine de la Critique-sectie van het Cannes-filmfestival en was ook te zien op het filmfestival van Toronto (TIFF).

De jonge regisseur rekent het werk van filmers als Alex van Warmerdam (Borgman), Marleen Gorris (Antonia) en – met de nodige kritiek – Paul Verhoeven (Spetters) tot zijn favorieten.

De Libi

Daniël Kolf volgde theateropleidingen in Arnhem en Amsterdam; de in Suriname geboren Kolf kwam in 2015 naar Nederland. Hij kreeg grote bekendheid door zijn spel in De Libi (2019) van regisseur Shady El Hamus.

Bijrollen waren er in de tv-series Nieuw Zeer en De Slet van 6VWO. Kolf is ook te zien in het theaterstuk De Gliphoeve van Orkater en speelt de hoofdrol in Shady El Hamus’ Netflixfilm Forever Rich (2021).

Maarten Heijmans

Daniël heeft acteur Maarten Heijmans gevraagd om aan te schuiven als een van zijn grote inspiratoren.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
Vincent Tilanus
Daniël Kolf

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.