Skip to content
NLEN
Voicesstill1

Voices, The

Marjane Satrapi / US, 2014

Excentrieke zwarte komedie van de Iraanse striptekenares Satrapi (Persepolis) over goedzak Jerry (Ryan Reynolds) die door zijn kwaadaardige kat wordt aangespoord om een moord te plegen. Hij wendt zich vervolgens tot zijn zachtaardige hond Bosco voor enkele goede adviezen. Originele satire op het seriemoordenaarsgenre.

Voicesposterklein

Jerry Hickfang is een teruggetrokken jongeman die werkzaam is bij een fabriek die gespecialiseerd is in badkameraccessoires. Zijn eenzame bestaan wordt grotendeels gedomineerd door zijn twee huisdieren, Mr. Whiskers (een kat) en Bosco (een hond), die blijken te kunnen praten met Jerry. Een verrijking is dat niet: zijn huisdieren proberen hem juist vaak te overtuigen om verschrikkelijke dingen te doen. Enkel nadat hij Katie (Gemma Arterton) leert kennen, lijkt er wat normaliteit in zijn leven te komen. Een tragisch ongeluk brengt Jerry”s leven echter compleet uit balans, en de enige bij wie hij voor hulp terecht kan, zijn zijn eigen pratende huisdieren.Na het goed ontvangen Persepolis maakte Satrapi, naast regisseur ook striptekenaar, deze originele satire op het seriemoordenaarsgenre. In haar eerste Engelstalige film combineert ze psychologisch drama met hilarische intermezzo”s en horrorachtige scènes, waarbij ze al deze vreemdsoortige elementen bijzonder knap in balans weet te houden.

“Luchtig, speels, grappig en tegelijk volstrekt oprecht...op originele wijze...uitgebalanceerd, tragikomisch karakterdrama...ijzersterk...verrukkelijke filmpsychopaat...overtuigend... (**** De Volkskrant)

“…verrassend sterke rol van Ryan Reynolds… (De Telegraaf)

Details

Regisseur

Marjane Satrapi

Productiejaar

2014

Productieland(en)

US

Originele titel

Voices, The

0

Drager

DCP - encrypted

Voicesstill2
Voicesstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.