Skip to content
NLEN
Wiplalastill1

Wiplala

Tim Oliehoek / NL, LU, BE, 2014 / 100 min.

Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke film voor het hele gezin over een klein mannetje genaamd Wiplala, dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het negenjarige zoontje van de familie Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezin net zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld. (6+)

Wiplalaposter

Een Wiplala (Geza Weisz) is een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala kan echter niet zo goed tinkelen, daarom besluit hij het land te verlaten. Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom (Peter Paul Muller), de vader van dit eenoudergezin, heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de verlegen Johannes van negen jaar en de zelfstandige elfjarige Nella Della.Wanneer Johannes per toeval Wiplala in de keuken achter een pot pindakaas vindt is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de rest van het gezin verborgen te houden. Nella Della vindt het kleine mannetje wel interessant en spannend, maar meneer Blom gelooft helemaal niet in tinkelende kleine mannetjes, totdat Wiplala per ongeluk de hele familie in een restaurant klein tinkelt. Als hij niet in staat blijkt te zijn ze weer groot te maken begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld.Met Geza Weisz, Peter Paul Muller, Jack Wouterse, Cas Jansen.

“Een ontroerend en niet te versmaden avontuur…heerlijke climax…genoeglijke kerstfamiliefilm… (**** Trouw)

“…perfect gecaste Geza Weisz…charmante creativiteit – waar de film bol van staat…Naast een komisch en spannend avontuur, is Wiplala een ontroerende film… (**** De Telegraaf)

“Innemend...charmeert met vlotte, dappere avonturen...Mooi dat zulke jeugdfilms niet alleen uit Hollywood hoeven te komen. (NRC Handelsblad)

Details

Regisseur

Tim Oliehoek

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL, LU, BE

Originele titel

Wiplala

Lengte

100 min.

Drager

DCP - encrypted

Wiplalastill2
Wiplalastill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.