Skip to content
NLEN
Boek

Workshop Film & Feminist Film Theories

Wat is er sinds de jaren zeventig veranderd op het gebied van film en filmstudies, toen Laura Mulvey haar baanbrekende essay Visual Pleasure and Narrative Cinema publiceerde?

Boek

EYE en de Rijksuniversiteit Groningen presenteren een symposium over Film & Feministische Filmtheorieën, met een workshop en een speciaal programma bij de lancering van de publicatie Feminisms (Amsterdam University Press).

De workshop (15.00-17.00, vrije toegang als toehoorder) is gewijd aan peer reviewing op het gebied van film en media-onderzoek, met speciale aandacht voor gender, ras en etniciteit. Deelnemers zijn Laura Mulvey (Birkbeck College, Londen), Anna Backman Rogers (Universiteit van Göteborg), Veronica Pravadelli (Roma tre, Rome), Ian Christie (Birkbeck College, Londen), Dominique Chateau (Paris I, Panthéon Sorbonne), Patricia Pisters (Universiteit van Amsterdam), Giovanna Fossati (hoofdconservator EYE / Universiteit van Amsterdam), en andere internationale gasten.

Annie van den Oever (Rijksuniversiteit Groningen) treedt op als moderator; de organisatie is mede in handen van de Research School for Media Studies (RMes), Amsterdam.

Het symposium biedt ook onderdak aan de lancering van Feminisms, een nieuw boek uit de internationale boekenreeks The Key Debates, een serie van Amsterdam University Press (AUP). De publicatie werd samengesteld door Laura Mulvey en Anna Backman Rogers. De presentatie (19.00-21.00) wordt verzorgd door Jeroen Sondervan van Amsterdam University Press.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.