NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Peet Gelderblom, Donna Verheijden & Leenke Ripmeester

Workshop found footage II

Badlands workshop

Nieuw filmtalent leert werken met archiefmateriaal. Regisseur Peet Gelderblom, filmmaker en videokunstenaar Donna Verheijden en Eye-salesmedewerker Leenke Ripmeester maken de filmmakers wegwijs.

Badlands Workshop Found Footage I & II

Hoe maak je van gevonden, rechtenvrije stukken film nieuwe vertellingen vanuit het archief? Na inhoudelijke bijdrages van regisseur Peet Gelderblom, filmmaker en videokunstenaar Donna Verheijden en Eye Sales-medewerker Leenke Ripmeester gaan de filmmakers aan de slag in Eye Studio. Een dag later komen ze weer terug naar Cinema 4 om hun montage van 1 minuut te bekijken en na te praten.

De workshop wordt gegeven door:

Donna Verheijden

Donna Verheijden woont en werkt als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Ze is opgeleid als grafisch ontwerper aan ArtEZ en behaalde een master aan het Sandberg Instituut. In haar korte films combineert ze iconisch, historisch materiaal uit vintage Hollywoodfilms met found footage en haar eigen filmbeelden uit het dagelijks leven.

Peet Gelderblom

Regisseur Peet Gelderblom maakte When Forever Dies, die in 2021 is vertoond in het officiële programma Il Cinema Ritrovato, volgend de Volkskrant 'een bijzonder knap in elkaar gezette collagefilm'. De archiefbeelden (reclamefilmpjes, stripteases, Hollywood-melodrama’s, poppenanimaties) zijn afkomstig uit de Bits & Pieces-collectie van Eye.

Leenke Ripmeester

Leenke Ripmeester werkt op de Sales Collection en is curator animatie en reclamefilms bij Eye.

De workshops zijn toegankelijk voor publiek.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.