Skip to content
NLEN
Still Zama

Zama

Lucrecia Martel / AR, ES, FR, NL, 2017 / 115 min.

Don Diego de Zama hoopt op overplaatsing naar Buenos Aires - maar kennelijk is iedereen de afgezant van de Spaanse koning in de Zuid-Amerikaanse kolonie Asunción vergeten. Zama verliest langzaam zijn grip op de werkelijkheid in de helse hitte van de jungle.

Poster Zama

Als een film afkomstig uit een andere wereld’, schreef een criticus van The Guardian na de screening op het filmfestival van Venetië. De internationale coproductie Zama is dan ook ongebruikelijk in meerdere opzichten. Lucrecia Martel nam de 18-eeuwse roman van Antonio Di Benedetto tot uitgangspunt, maar bekommerde zich niet om historische setting of het braafjes volgen van de verhaallijn.

Zama is een fysieke film, een sensuele koloniale hel: de hitte wordt voelbaar, evenals de vertwijfeling van Zama, dienaar van de Spaanse koning. Hij symboliseert de mens in de jungle, de koloniale overheerser die het onderspit delft in de botsing van beschavingen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Lucrecia Martel

Productiejaar

2017

Productieland(en)

AR, ES, FR, NL

Originele titel

Zama

Lengte

115 min.

Taal

Guaraní, Spaans, Portugees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.