Skip to content
NLEN
Badlands: Zara Dwinger & Frieda Barnhard

Zara Dwinger & Frieda Barnhard

Wie bepaalt het filmlandschap van de toekomst? Welke verhalen zullen worden verteld en in welke vorm? In deze Badlands-aflevering staan twee talenten centraal: regisseur Zara Dwinger en actrice Frieda Barnhard. Zij vertellen over hun werk, toekomstplannen en inspiratiebronnen. Aansluitend hun keuzefilm The Virgin Suicides.

Badlands: Zara Dwinger & Frieda Barnhard

Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren. Vandaag:

Zara Dwinger volgde de Nederlandse Filmacademie en is werkzaam als regisseur en scenarist. Ze regisseerde KORT! - Yulia & Juliet (2018) waarin twee tienermeiden liefde én elkaar vinden in een jeugdinrichting, A Holiday from Mourning (2020), over een tiener die in een Portugese feeststad probeert te ontsnappen aan het verdriet over de dood van haar moeder, en Het meisje dat vervloekt was (2021), over een stonermeisje dat vastzit in haar leven, om zich vervolgens te verliezen in een vreemde zoektocht naar haar verdwenen overbuurjongen.

Frieda Barnhard studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Zij speelde in de korte films Ik kan vliegen (2017), Run Baby Run (2018), Eyes on the Road (2018) en Birdland (2020). Op televisie nam ze een van de hoofdrollen in de Videoland/RTL-serie Judas voor haar rekening. In 2020 vertolkte ze een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-serie Ares, net als in de televisieseries Vliegende Hollanders en De Eenling. In 2021 was ze te zien in de film Nr. 10 van Alex van Warmerdam.

Keuzefilm The Virgin Suicides

Dromerig en licht-melancholisch debuut van Sofia Coppola over vijf beeldschone maar tragische zusjes wier zelfmoord in nevelen blijft gehuld. Met een glansrol van Kirsten Dunst. De ijle en ongrijpbare stijl wordt ondersteund door een fijne score van Air, aangevuld met seventies-hits.

Sofia Coppola's verfilming van de gelijknamige roman van Jeffrey Eugenides speelt zich af in 1974 in de suburbs van Michigan, waar de vijf mysterieuze zusjes Lisbon aanbeden worden door de jongens uit de buurt. Hier lijkt de Amerikaanse Droom geleefd te worden. Maar in dit gezin ontstaan de eerste barsten. De zussen krijgen een streng-christelijke opvoeding van hun ouders (Kathleen Turner en James Woods) en snakken naar vrijheid, met een wanhoopsdaad tot gevolg.

The Virgin Suicides is gefilmd vanuit het bewonderende perspectief van de buurtjongens, die maar niet kunnen begrijpen wat zulke beeldschone schepselen tot hun daad heeft gedreven. Sluitende verklaringen zijn niet te geven.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

115 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
Badlands: Zara Dwinger
Badlands: Frieda Barnhard
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.