NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

7kc9351 bram van woudenberg

Zeven kleine criminelen

Rob Lücker / NL, 2019 / 200 min.

Zeven twaalfjarigen bedenken een plan om aan geld te komen in deze avontuurlijke en meeslepende heist-serie over de waarde van familie en vriendschap. Met rollen voor onder anderen Theo Maassen, Marie Louise Stheins, Anniek Pheifer en Maria Kraakman. Unieke vertoning: alle acht afleveringen van de voor tv gemaakte serie zijn in Eye achter elkaar te zien op het grote doek.

Poster zeven kleine criminelen

In een stadje aan de kust bereiden zeven kinderen tijdens hun zomervakantie een bankoverval voor. Het brein achter het plan is Raffie. Hij heeft dringend geld nodig om te voorkomen dat hij met zijn oma en kleine broertje Luc door een fikse huurachterstand uit huis wordt gezet. Raffie brengt een bont gezelschap kinderen bij elkaar.

beresterke bokser

Naast zijn twee vrienden, de beresterke bokser Boaz en de charmante womanizer Wahid, vult Raffie het team aan met Dulles, een stotterende lange slungel. Ook komt Pico aan boord, een eigenaardig en stug meisje dat robots kan bouwen. Onverwachts doet Koen mee, de ietwat luie stiefzoon van de bankdirecteur (Theo Maassen). En ten slotte is daar de kleine Tomec, de ogen en oren van de buurt.

gouden kalf

Regisseur Rob Lücker won met zijn korte film Das Wad een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. Ook regisseerde hij de absurde komedieserie Rundfunk. Chris Westendorp & Jaap-Peter Enderlé schreven de scenarios; zij waren ook verantwoordelijk voor het script van de film Jongens, waarmee ze een Emmy-nominatie in de wacht sleepten.

Zeven kleine criminelen is een VPRO-jeugdserie geproduceerd door Pupkin. De afleveringen (8 x 25') zijn vanaf zondag 17 maart te zien op Zapp NPO 3 (18.30).

Alle acht de afleveringen zijn achter elkaar te zien in Eye, de totale duur is 200 minuten. Er is een pauze van 45 minuten van 12.15 tot 13.00 uur. Na afloop is er een Q&A met de cast en crew van de serie, de duur daarvan is ongeveer 20 minuten.

Details

Regisseur

Rob Lücker

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Zeven kleine criminelen

Lengte

200 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

7kc31818 bram van woudenberg
Kleine criminelen 2018 07 24 17462 bram van woudenberg