Bekijk trailer

on_body_and_soul_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

On Body and Soul

De Hongaarse film- en documentairemaker Ildilkó Enyedi regisseerde een melancholisch-komische vertelling over de aarzelende liefde tussen twee verlegen medewerkers van een slachthuis. De jury van de Berlinale, onder leiding van Paul Verhoeven, bekroonde On Body and Soul met de Gouden Beer.

De knappe maar mensenschuwe Mária neemt haar werk als controleur in een Boedapests slachthuis extreem serieus. Ze houdt zich afzijdig van haar collega’s en accepteert geen missers in de vleeskeuring. Financieel directeur Endre – ook een beschadigd type – vindt Mária te streng. Toch ontstaat er een band tussen de jonge vrouw en de oudere man als de bedrijfspsycholoog ontdekt dat Mária en Endre exact dezelfde dromen hebben. De twee blijken met stomheid geslagen en zoeken aarzelend contact, ze beginnen zelfs overdag hun dromen samen na te spelen. 
 
De jury van het filmfestival Berlijn, met Paul Verhoeven als voorzitter, bekroonde On Body and Soul met de Gouden Beer. Dat was geen geringe verdienste voor een regisseur wier laatste speelfilm Simon the Magician (Simon mágus) in 1999 in de bioscopen kwam.     
 
Ildikó Enyedi (Boedapest, 1955) maakte haar speelfilmdebuut in 1989 met My Twentieth Century (Az en XX. századom), een vertelling over een bij geboorte gescheiden tweeling. In Magic Hunter (Büvös vadász, 1994) verweefde ze verhalen uit hedendaags en middeleeuws Hongarije en in het surrealistische Simon the Magician  staat een mysticus genaamd Simon de Franse politie bij het oplossen van een moord. Enyedi maakte ook veel documentaires voor de tv.   

Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.  

...betoverend...beroert hart én hoofd...mooi...zeldzame film waarbij je het gevoel krijgt dat alles klopt, en dat alles elkaar versterkt...geknipt voor hun rollen...Klasse. (***** NRC Handelsblad)

... terechte winnaar van de Berlijnse Gouden Beer...betoverend...bijzonder...overtuigend...diep menselijke fabel...Ontroerend, en ook verfrissend inventief en origineel. (****1/2 De Filmkrant)

 ...delicaat liefdesverhaal...intieme sfeer...gevoelige camerawerk en de fraai terughoudende acteerprestaties...even eigenzinnige als overtuigende verhaal... (**** De Volkskrant)

voor 24 feb 2018 21:15

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie