Masteropleiding Preservation and Presentation of the Moving Image (P&P)

Sinds 2003 is Eye als medeoprichter en partner betrokken bij de organisatie en invulling van de Engelstalige duale master Preservation and Presentation of the Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam.

Een groep van gemiddeld zestien internationale studenten krijgt (gast)colleges van Eye-medewerkers en jaarlijks worden er minimaal drie stageplaatsen bij verschillende afdelingen binnen Eye aangeboden. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren curatoren, restauratoren en digitale filmspecialisten praktijkgerichte werkervaring op te doen. Dit stageprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Gieskes-Strijbis Fonds.

Blijf op de hoogte van de academische activiteiten van Eye

contact academisch

Eye Academisch
eyeacademic@eyefilm.nl

  • Amour de page (FR, 1908)

  • La belle au bois dormant (FR, 1908)

  • La poule aux oeufs d’or (FR, 1905)

  • La fin de Robespierre (FR, 1912)

In 2018 bestaat de masteropleiding Preservation & Presentation of the Moving Image vijftien jaar. Vanwege dit jubileum stond de Eye International Conference in 2018 geheel in het teken van P&P. De opleiding telt inmiddels ruim 150 alumni die overal ter wereld bij musea, archieven en universiteiten werkzaam zijn.

Verdere inhoudelijke en praktische informatie over de opleiding is te vinden op de website van de Universiteit van Amsterdam.