Openbare collegereeks This is Film! Film Heritage in Practice

Eye en de Universiteit van Amsterdam presenteren ieder jaar een openbare collegereeks over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten.

In een serie van zes lezingen bespreekt Giovanna Fossati (hoofdconservator van Eye en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) op toegankelijk wijze verschillende recente restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed, variërend van pre-cinema tot recente experimentele films en Hollywoodklassiekers. Naast reguliere bioscoopprojecties komen ook filminstallaties en tentoonstellingen van film en filmapparaten aan bod. Bij ieder college wordt een film vertoond, vaak met live muziek, en is een gastspreker aanwezig. Daarnaast leveren verschillende curatoren en medewerkers van Eye een bijdrage aan het programma.

This is Film! biedt inzicht in het werk achter de schermen van filmarchieven en -musea en is bedoeld voor iedereen die van film houdt. De lezingen zijn in het Engels en kunnen als serie maar ook los gevolgd worden. Ieder jaar zijn er nieuwe gasten en onderwerpen.

 

Vorige edities:

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Blijf op de hoogte van de academische activiteiten van Eye

contact academisch

Eye Academisch
eyeacademic@eyefilm.nl