Skip to content

Eye Klassieker Filmclub

Wel ‘s gedacht: die film moet ik nog ’s gaan zien? Maar altijd verhinderd geweest? Dan is het tijd voor de Eye Klassieker Filmclub, het inhaalprogramma voor filmliefhebbers met een neus voor bewezen kwaliteit.

still uit On the Waterfront (Elia Kazan, US 1954)
still uit On the Waterfront (Elia Kazan, US 1954)

In de Eye Klassieker Filmclub laat je je verrassen door bekende en onbekende titels uit de Eye-collectie. Films die volgens het filmmuseum het predikaat ‘klassieker’ verdienen en steeds opnieuw gezien moeten worden. Denk aan de vroege fantasyfilms van George Méliès, de nagelbijtende thrillers van Hitchcock of fraaie voorbeelden van klassieke westerns, doorleefd drama en komedies.

Van Billy Wilder tot Luchino Visconti, van Sergio Leone, Paul Verhoeven en David Lynch tot Kathryn Bigelow en Nouchka van Brakel: Eye heeft ’t en vertoont ‘t – altijd op donderdag, in de ochtend, in het goede gezelschap van Ronald Simons, Eye-programmeur die het woord cinefiel hardop durft te spellen, samen met de zaal.

Kom bij de club

Neem contact op met Jan-Willem van Beek. Voor € 65,- per jaar kun je in besloten omgeving met andere liefhebbers naar een klassieker kijken (met voorfilm), ingeleid door Ronald Simons.

word direct lid

Informatie

Data Eye Klassieker Filmclub 2023-2024

Praktische informatie