ArtEZ-filmproject Mediated Reality te zien in Arnhem

Mediated Reality van Michelle van Ool

28 juni 2017

Interactive designer Michelle van Ool, afstuderend aan ArtEZ in Arnhem, heeft drie maanden aan een project gewerkt in opdracht van EYE. Het resultaat is een machine die in real time film ontwikkelt en print. Haar installatie Mediated Reality wordt tot 2 juli in Arnhem tentoongesteld binnen de eindexamententoonstelling van de ArtEZ-studenten.

Michelle van Ools installatie Mediated Reality is een machine die de betrouwbaarheid van het beeld bevraagt. Deze machine is in staat om in real time direct film te ontwikkelen en te kopiëren. Voor dit project is onontwikkeld filmmateriaal gebruikt dat was opgenomen voor Eric de Kuypers film Naughty Boys (1984). Deze filmblikken bleven 33 jaar lang opgeslagen in het donker van de EYE-archieven. Door een contactafdruk van de originele negatieve film te maken verschijnt een positieve kopie. Tijdens dit kopieerproces worden veel andere negatieven geproduceerd, die totaal verschillen van de originele film.

Eindexamenexpositie

Zo’n 140 afstudeerders van Creative Writing, Fashion Design, Fine Art, Graphic Design, Interaction Design, Product Design en de nieuwe Docenten Beeldende Kunst en Vormgeving presenteren zich van woensdag 28 juni t/m zondag 2 juli met hun eindexamenwerk van ArtEZ tijdens de eindexamenexpositie aan de Onderlangs 9 en de Oude Kraan 26 in Arnhem.