BankGiro Loterij verlengt bijdrage aan EYE

EYE verheugd over financiële bijdrage. Foto: Maarten Noordijk

27 oktober 2017

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan EYE Filmmuseum met vijf jaar. Sinds 2012 heeft EYE ruim 1,8 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. Onlangs is besloten dat de BankGiro Loterij de relatie met EYE wil voortzetten. EYE kan in de periode 2018-2022 wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor aankopen, het toegankelijk maken en presenteren van de collectie.

Sandra den Hamer, directeur van EYE Filmmuseum, toont zich verheugd over de voortzetting van de meerjarige ondersteuning van het filmmuseum: “Wij zijn superblij met de voortzetting van ons partnership met de BankGiro Loterij. Dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij kunnen we – rijkelijk gebruikmakend van onze filmcollectie – bijzondere filmprogramma’s en tentoonstellingen presenteren: van grootmeesters in de filmkunst zoals recent Martin Scorsese en in de nabije toekomst Alex van Warmerdam tot en met voor Nederland unieke exposities gewijd aan het grensvlak tussen film en beeldende kunst of aan de vroege cinema. Dat doen we graag samen met de BankGiro Loterij voor een breed publiek van filmliefhebbers en cultuurminnaars.”

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “EYE is met recht een modern instituut voor film en beeldcultuur. Het museum wil de passie voor en kennis over film doorgeven aan een breed publiek met een gevarieerd programma. De BankGiro Loterij ondersteunt EYE in de presentatie van de collectie. Met de verlenging van de relatie dragen wij daar ook de komende jaren graag aan bij.”