Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art tijdens NFF

28 augustus 2017

Hoe ga je verder als filmprofessional? Welke grote trends tekenen zich af? Welke eisen worden gesteld aan filmprofessionals en hoe bereid je je voor op de praktijk?

Op 27 september van 10:00 tot 13:00 uur organiseert EYE in samenwerking met het Nederlands Film Festival in Utrecht een interactief debat met filmprofessionals over hun veranderende beroepspraktijk. Praat mee en meld je aan!.

Informatie: https://www.eyefilm.nl/beroepsprofiel-audiovisueel
Aanmelden: klik hier

achtergrond

Op initiatief van de Nederlandse Filmacademie en met steun van het Ministerie van OCW willen wij met elkaar de huidige stand van de Nederlandse Filmwereld formeel vastleggen.  De laatste keer dat dit gebeurde was in 1999. Een nieuw ijkpunt is daarom hard nodig. Niet per onderdeel van het vak, maar over de hele breedte.

De audiovisuele sector is de afgelopen 18 jaar nagenoeg onherkenbaar veranderd. Op vrijwel alle fronten. Technisch, creatief, financieel, beroepsmatig. Nieuw is dat niet, want innovatie en verandering zijn altijd al de heartbeat van onze sector geweest. Maar veranderingen op deze schaal en in dit tempo zijn ongekend. Dat heeft niet alleen gevolgen voor gevestigde professionals, maar ook voor nieuwe toestromers  die nu hun opleiding volgen. Voor U én voor onze toekomstige collega’s.  Aan welke eisen moeten zij voldoen? Hoe kunnen zij zich het beste op de praktijk voorbereiden?

Deze kwesties zijn in de afgelopen maanden met vertegenwoordigers van de filmindustrie uitgebreid besproken en in kaart gebracht. Nu is de tijd gekomen, dat we daar als bedrijfstak een oordeel over vellen en er een klap op te geven.

We willen dat doen met iedereen die als professional in de Nederlandse filmwereld werkt. Daarom organiseren we op 27 september a.s. tijdens het Nederlands Film Festival het interactieve debat Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art.

Graag nodigen wij u van harte uit om onder leiding van Lennart Booij een bijdrage te leveren aan dit debat over de beroepspraktijk en uw stem te laten horen!

Datum: woensdag 27 september 2017
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Locatie:
Stadsschouwburg, Blauwe Zaal,  Utrecht
Voertaal
: Engels en Nederlands
Keynote:
Janet Murray | Past, present and future of immersive storytelling
Gespreksleider:
Lennart Booij