Dag van de korte film op de… kortste dag van het jaar

Still uit animatiefilm Junaid Chundrigar, 'Kort maar krachtig'

18 december 2018

Ooit was het heel gewoon: de vertoning van een korte film bij een lange speelfilm. Die traditie ging verloren, maar zie: de korte film is terug! Vrijdag 21 december, de kortste dag van het jaar, zijn maar liefst twaalf nieuwe films te zien in meer dan twintig bioscopen door het hele land.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te genereren voor korte films initieerde Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese korte-filmdistributeurs, zes jaar geleden de Europese Dag van de Korte Film.

De dag is inmiddels een begrip in een groot aantal Europese landen en wordt in Nederland gesteund door Eye Filmmuseum, International Film Festival Rotterdam, Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en het Nederlands Film Festival.

Vrijdag 21 december kunnen volwassenen en kinderen genieten van nieuwe korte films van jong talent, met films die in tijdsduur variëren tussen de 2 en 27 minuten. Daartussen zitten zes titels van aanstormend, Nederlands talent die het afgelopen jaar zijn geselecteerd zijn voor (inter)nationale filmfestivals en die diverse prijzen wonnen.

Klik hier voor het programmaoverzicht.