David Cronenberg moet bezoek afzeggen

David Cronenberg. Foto Caitlin Cronenberg

5 juni 2014

Door persoonlijke omstandigheden heeft David Cronenberg op het laatste moment zijn bezoek aan EYE moeten afzeggen. De voorstelling van Videodrome op vrijdag 13 juni gaat gewoon door. EYE wijdt een grote tentoonstelling aan het werk van de Canadese regisseur.

David Cronenberg – The Exhibition’, die van 22 juni t/m 14 september is te zien, werpt onder andere licht op Cronenbergs vroegere cultstatus als horrorregisseur en de belangrijkste thema’s in zijn werk: de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia en de fascinatie voor fysieke en psychologische transformatie. Videodrome, de cultklassieker met Deborah Harry en James Woods, wordt door EYE digitaal heruitgebracht.

Behalve de tentoonstelling en de uitbreng van Videodrome is er deze zomer nog meer te doen rond Cronenberg. Vanaf 28 augustus is zijn nieuwste film Maps to the Stars te zien in EYE. De donkergetinte satire over een Hollywood-dynastie is geselecteerd voor het prestigieuze competitieprogramma van het Cannes-filmfestival.

De première van Map to the Stars is onderdeel van het filmprogramma bij David Cronenberg – The Exhibition. Vrijwel alle films van de regisseur zijn te zien. Raadpleeg de dagagenda voor verdere informatie.