Dekmantel Festival voor elektronische muziek van 2 t/m 6 augustus ook in EYE

Suzanne Ciani

27 juli 2017

Het Dekmantel Festival voor elektronische muziek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 6 augustus. EYE is ook dit jaar een van de locaties met een aantal bijzondere optredens, films en conferenties.

Naast EYE zijn er concerten in de andere culturele instituten aan het IJ waaronder het Amserdamse bos, Muziekgebouw aan ’t IJ, Bimhuis, Shelter en Paradiso’s Tolhuistuin. In EYE wordt tijdens het Dekmantel-festival vooral de cinematografische kant van elektronische muziek belicht waarin de synergie tussen beeld en geluid centraal staat.

Programma EYE 3 augustus

13:00 - 17:00: Dekmantel Festival Conference

Gratis toegankelijke interviews met Steve Reich, Robert Hood, Nina Kraviz, Hunee, Call Super, Factory Floor's Nik Void en Lorenzo Senni.

17:00 - 18:00: Suzanne Ciani - A Life in Waves

De documentaire A Life in Waves duikt in het leven van componist en pionier in de elektronische muziek Suzanne Ciani.

18:30 - 19:15: Jonny Nash scores Sky over Holland

De Engelse muzikant Jonny Nash voert live een nieuwe score uit bij een van de meest iconische Nederlandse films, Sky Over Holland.

19:30 - 22:30: 2001: A Space Odyssey (70mm)

Gloednieuwe 70mm-kopie met DTS-geluid, zo scherp als de meester hem bedoeld heeft. Kubrick perfectioneerde destijds elk detail van zijn beeldschone vertelling over de oorsprong van de mens en de opstand van een zelfdenkende computer die de bemanning van een ruimteschip gijzelt. De Oscarwinnende, gerestaureerde film is volgend jaar vijftig jaar oud.

23:00 - 00:00: Tarik Barri ft. Lea Fabrikant - Versum (live)

Barri voert zijn meest recente creatie uit samen met Lea Farbikant, waarbij hij zijn eigen, altijd inspirerende 3D-software 'Versum' gebruikt.

Dekmantel Festival

Het Dekmantel Festival gaat woensdag van start met een concert van minimal-pionier Steve Reich en het Haagse collectief Slagwerk. Donderdag is er een mini-festival en conferentie op vijf locaties rond het IJ, met optredens van onder meer Floating Points en Dopplereffekt en een bijzondere lichtshow van Robert Henke. Van vrijdag tot en met zondag zijn er meer dan tachtig dj’s en live sets in het Amsterdamse Bos.

Kijk hier voor het volledige programma