Eye een van de zeven genomineerden voor BGL Museumprijs 2020

30 oktober 2019

Eye is een van de zeven genomineerden voor de BGL Museumprijs 2020 voor musea die een bijzonder kijkje achter de schermen geven. In april 2020 mag het publiek een maand lang stemmen.

De BGL Museumprijs van € 100.000 wordt sinds 2007 jaarlijks uitgeloofd door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij aan een museum dat excelleert binnen een bepaald thema. Voor 2020 is dat thema: ‘Achter de schermen, voor het voetlicht’. Eye meldde zich aan voor deze prijs met een overzicht van onze collectieactiviteiten. Het hele jaar door presenteren de collectiespecialisten van Eye nieuwe aanwinsten, bijzondere vondsten en restauratieprojecten. Tijdens dit kijkje achter de schermen zie je de enorme rijkdom van de Eye-collectie, ontmoet je de curatoren en restauratoren en hoor je hun verhalen over de bijzondere projecten waaraan zij werken.

schatkamer

Dat doen ze bijvoorbeeld in de collegereeks This is Film!, Eye International Conference, Unesco Audiovisuele Erfgoeddag, Home Movie Day, publicaties en De schatkamer van Eye, de vertoning van filmclips op digitale billboards in de openbare ruimte. In Meet the Archive ben je als eerste getuige van de resultaten, van nieuwe innovatieve manieren van presenteren, van de samenwerkingen met filmmakers en internationale archieven.

De zeskoppige jury koos uit alle zestien gegadigden Eye tot een van de zeven genomineerden. In april 2020 mag het publiek een maand lang stemmen op hun favoriete museum.