EYE Explore More nieuwe gratis speurtocht voor kinderen

17 februari 2016

EYE Explore More is een nieuwe speurtocht voor alle kinderen vanaf 7 jaar dwars door het gebouw, boordevol optische illusies, opdrachtjes en puzzels. Je ogen zien van alles maar je hersens houden je vaak voor de gek. Pak je eigen boekje en een potloodje en ga op ontdekkingsreis in het filmmuseum. Dagelijks, gratis.

Verspreid door EYE vind je in EYE Explore More verschillende zwarte apparaten; wij noemen ze Kijkers, het zijn voorlopers van film. Het leukste is dat je er aan mag komen en er mee kan spelen. Voor alle kinderen vanaf 7 jaar is er een gratis speurtocht langs deze Kijkers, de EYE Explore More.

Je beide ogen zien van alles maar je hersens houden je vaak voor de gek. Hoe? Dit onderzoek je met de EYE Explore More, je bekijkt optische illusies, speelt met de Kijkers, ontdekt de werking van beweging in film en gebruikt natuurlijk ook je eigen fantasie.

Kinderen kunnen ieder hun eigen EYE Explore More-boekje pakken en zelf op speurtocht gaan in EYE. Bij 7- en 8-jarigen is hulp van ouders welkom maar kinderen vanaf 9 jaar kunnen hem op eigen houtje ondernemen (nieuwsgierige ouders mogen natuurlijk stiekem meekijken!).