Eye feliciteert Naturalis, winnaar van de museumprijs

9 december 2020

Eye feliciteert Naturalis, de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs. Eye was trots om voor die prijs genomineerd te zijn. Ook nu we niet hebben gewonnen, gaan we verder met de wereld van film dichterbij te brengen.

De jury van de BankGiro Loterij Museumprijs prijst Eye voor de manier waarop het de collectie dichter bij de bezoeker brengt. Bijvoorbeeld met de jaarlijks goedbezochte openbare lezingenreeks ‘This is Film!’ en ‘Meet the Archive’ waarbij het publiek achter de schermen van het museum kijkt. Deze en andere evenementen geven verdieping aan de ruim 50.000 filmtitels die het hart vormen van het museum.

Uit het juryrapport: ‘Het inzichtelijk maken van wat er achter de schermen gebeurt is duidelijk een speerpunt. Eye weet de complexiteit van het beheren van een audiovisuele collecties en alles wat daarbij komt kijken, zoals restauraties en rechtenbeheer, bijzonder goed aan het publiek over te brengen. De jury vindt het museum hierin voorbeeldstellend.’

Over de BankGiro Loterij Museumprijs

Eye was samen met Naturalis en het Mauritshuis genomineerd. De prijs wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt en is de grootste culturele publieksprijs van Nederland. De winnaar werd op 2 december live bekendgemaakt in het RTL4-programma Koffietijd.