EYE wint N8 Award voor Museumnacht 2017

30 januari 2018

Op maandagavond 29 januari ontving EYE de N8 Award in de categorie Grote Musea voor Beste Programmering tijdens de Museumnacht Amsterdam 2017. Een prachtige bekroning op de tijd en energie die EYE steekt in het programmeren en organiseren van dit evenement. De N8 Award is toegekend door de N8-jury; een groep van 50 jongeren die undercover als jurylid de verschillende musea tijdens de Museumnacht bezoeken.

Tijdens het bezoek van de N8-jury wordt scherp gekeken naar het programma en of er verrassende, goed georganiseerde evenementen zijn die een duidelijke link hebben naar de collectie en de 'core message' van het museum. De bedoeling van de Museumnacht is om een jong publiek in de nacht naar musea te trekken en ze tijdens het evenement te enthousiasmeren om dit hierna nog eens in alle rust over te doen.

Onder de grote musea is EYE dus dit jaar de winnaar geworden van deze mooie prijs. Enkele quotes van de jury uit het rapport: "De programmering was logisch ingedeeld en heb ik echt als verrijkend ervaren." - "De programmering was erg gericht op 'ervaringen' waardoor je als je de zaal uitliep gelijk met de andere mensen in de ruimte een praatje aanknoopte om de ervaring te delen. Dit heb ik eigenlijk bij andere programma's nooit zo ervaren'."

Een geweldige bekroning dus voor de zoektocht die EYE de afgelopen jaren heeft gedaan om het best mogelijke programma samen te stellen voor de Museumnacht Amsterdam. Dat belooft veel moois voor Museumnacht 2018!