Film: valt er wat te leren? Seminar filmeducatie 28 september 2018

21 september 2018

Film: valt er wat te leren?

Seminar filmeducatie 28 september 2018

Filmeducatie als vast onderdeel van het schoolcurriculum, wat een mooi toekomstperspectief is dat! Het komt steeds dichterbij nu minister van Onderwjis, Cultuur en Wetenschap Van Engelshoven in haar reactie op het advies van de Raad voor Cultuur ‘Zicht op zo veel meer’ heeft erkend dat lessen over beeldtaal onmisbaar zijn in het onderwijscurriculum en heeft toegezegd filmeducatie te gaan stimuleren.

Maar waarom zou de filmindustrie zich hiervoor inzetten? Is jong geleerd werkelijk oud gedaan? Creëren we in scholen het publiek van de toekomst? En wat is het belang van (beeld-)verhalen vertellen? Welke kansen biedt meer aandacht voor filmeducatie voor het veld? Of merkt de industrie hier helemaal niets van?

Op vrijdagmiddag 28 september gaan professionals uit de filmindustrie en het onderwijs gaan met elkaar in gesprek over het belang van filmeducatie en samenwerking.  Sprekers zijn o.a. Iris Verhoeven (˙J˙E.F., België) en Florine Wiebinga (Eye). Ook is er een paneldiscussie met o.a. Jos Bonouvrie (In The Air), Pien Houthoff (LUX Nijmegen), Sabine Veenendaal (Submarine), Vera Hageman (S.G. de Rietlanden), Martin van Geffen (Filmservice) en Meike Statema (IDFA).

Het seminar Film: valt er wat te leren? is een initiatief van het Nederlands Film Festival, Eye Filmmuseum en Netwerk Filmeducatie en maakt deel uit van de NFF Conferentie. Om het seminar bij te wonen kan men een dagkaart (€ 35,-) of een middagkaart (€ 19,50) kopen via de website van het NFF. Kijk voor het volledige programma van de NFF Conferentie op deze pagina.

Over de NFF Conferentie

Tijdens het Nederlands Film Festival vindt op vrijdag 28 september de NFF Conferentie plaats. Gedurende één hele dag worden in diverse sessies actuele thema’s voor de Nederlandse AV-industrie besproken. Belangrijke uitgangspunten voor de thema’s van de NFF Conferentie dit jaar zijn het advies van de Raad voor Cultuur ‘Zicht op zoveel meer’ (maart 2018), de reactie van de minister van OCW (juli 2018) en recente ontwikkelingen. Het doel van de NFF Conferentie is om de kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid van Nederlandse producties nu én in de toekomst te vergroten. De industrie wordt uitgenodigd om mee te denken over de richting die we kunnen nemen in de komende jaren. Filmeducatie is een van de belangrijke thema’s die op deze dag besproken wordt.