FILM.NL: veilig en snel zoeken naar films en series

31 januari 2017

Wie graag films en series kijkt maar overweldigd dreigt te worden door het aanbod, kan per vandaag terecht op FILM.NL. De gratis app gidst gebruikers veilig en snel naar alle beschikbare content op het gebied van films en series. EYE Filmmuseum ondersteunt het initiatief.

Vanaf vandaag gaat de campagne rond FILM NL. van start. Acteurs Rutger Hauer, Barry Atsma, Monic Hendrickx, Robert de Hoog, Katja Schuurman, Sigrid ten Napel, Maryam Hassouni en Martijn Lakemeijer treden erin  op om het initiatief onder de aandacht te brengen.

De FILM NL.-app is bedoeld om het snel groeiende aanbod series en films inzichtelijk te maken; de zoekmachine gidst de consument naar alle legaal aanbod van series en films, met inbegrip van de programmeringen in bioscopen en arthouses.

Het platform is een sector-breed initiatief en heeft geen commercieel oogmerk. FILM.NL is gratis, er wordt niet op geadverteerd; ook kun je er geen films en series streamen of downloaden.

FILM.NL is een uniek samenwerkingsproject van bedrijven en instellingen uit de Nederlandse film- en entertainmentsector, waaronder ook EYE Filmmuseum. Filmproducenten, distributeurs, omroepen, online aanbieders en andere belanghebbenden zijn samengekomen om de app mogelijk te maken.

De campagne “Kijk Niet Zo Moeilijk” is verzorgd door fotograaf Pieter Henket, woonachtig in New York, en richt zich – met een knipoog – op de film- en serieliefhebber. Aan de kick-off van de campagne werkt de beroepssector belangeloos mee.

De activiteiten van Stichting Film.nl zijn mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinski Fonds, Filmdistributeurs Nederland (FDN), Filmproducenten Nederland (FPN), NLKabel, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ministerie van Veiligheid en Justitie en Ministerie van Economische Zaken.